GIVEAWAY BUKU {PRE-LOVED} JUN 2016

12:21 PM

http://kimchaa.blogspot.my/2016/06/giveaway-buku-pre-loved-jun-2016.html
Klik banner untuk join......
Assalammualaikum...
Macam biasa, seperti semalam....hari ini aku terjaga untuk buka slide financial accounting...sesungguhnya Encik financial accounting adalah first paper aku minggu depan.

Tapi al-kisahnya, aku mencurangi Encik financial accounting dengan merayap ke blog sehingga aku dipertemukan dengan giveaway dari blog KimChaa

Wahaaa kisah apakah ini....
"Sabar ya Encik financial accounting, saya nak join giveaway sat"

Giveaway yang buat aku excited.....
I'm a books lover...jadi bila nampak buku....aku rasa macam nampak makanan kegemaran aku. ^_^

Bila tengok tajuk-tajuk buku, aku sangat tertarik nak baca buku Kembara Afghanistan dan Dyspnea Kehidupan...

Kenapa aku nak sangat buku ni,
Sebabnya....

Kembara Afghanistan
Setelah mengamati sinopsis dan review untuk buku ni.....aku rasa sangat menarik sebab ia menceritakan realiti sebuah pengembaraan. Since aku bercita-cita tinggi untuk menjadi seorang backpacker, boleh la ambil semangat. Buku travelog yang macam ni sebenarnya bagus untuk jadi bahan bacaan terbaik untuk kita. Content dia penuh dengan pengetahuan tentang kehidupan negara lain yang kita tak tahu. Kalau cerita pasal kehidupan, tak mustahil kita boleh ambil ibrah dari buku ni. Nak sangat baca buku ni......>.<

Dyspnea Kehidupan
Terselitnya tajuk 'kehidupan' pada buku ini, menjadi salah satu asbab kenapa aku nak baca buku ni. Bagi aku, membaca tentang kisah kehidupan, lebih banyak mengajar aku tentang manusia. Cara untuk aku muhasabah diri tentang kehidupan sendiri. Memandangkan aku dah jatuh cinta dengan buku ni, aku gigih mencari review buku dan ia sangat-sangat awesome...*mata terkebil2* melihat cover buku dan rupanya ini buku yang aku cari selama ni, lama tak ada kesempatan nak beli sampai lupa buku dalam wishlist....dan aku berharap sangat dapat baca content dalam buku ni.

Baiklah...sekian sahaja.
Yang nak join, boleh klik gambar untuk terjah sendiri blog KimChaa ^_^
Selamat menghidupkan budaya membaca.....

Thanks For Yor Comment

4 comments

  1. salam singgah , semoga berjaya ,

    http://rezekiituluas.blogspot.my/2016/06/giveaway-buku-pre-loved-jun-2016.html
    http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. Terima kasih join :) nantikan eh nak umum pemenang ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2...^^ tahniah dpt buat GA mcm ni. :)

      Delete

Contact Form