Story Of Mine


Assalammualaikum.....

Dah lama tak menghapdet.....hah
Plan cuti nak membebel dalam ni, tapi memandangkan kuasa ultra kemalasan melanda and ada something yang lagi berfaedah untuk aku buat....maka tak terbebel la dalam ni.

kalau nak kata blog dah berhabuk, bersawang-sawang, klise sangat....jadi malas nak cakap. 

Harini nak cerita semua perkara randomly....
Pertama sekali, maaf ke atas diri sendiri for everything that I ever do in emotionally.
I sit at the back and look forwards on my situation, figure out all the moments.
And then, I realize it, fuhhhh...what I'm doing all this while? till I got into this hard time?
So far far away and kind of hmmm... did I still really mean that I'm right?
Kind of ego actually, talk emotionally here...talk like this, talk like that. saying that people not open minded, but I'm the one who are not actually. -_-
I'm sorry to myself and I'm sorry for everyone that I give burden on them.
I also forgive them....walaupun sebelum ni ada segelintir yang menghukum aku dengan sesuatu yang agak menyedihkan. A little bit upset bila kawan sendiri. Tapi aku dah mula ambil ni positively, mungkin sesuatu yang Allah nak aku belajar dari semua tu. Terima kasih pada mereka...still love you muahh..muah...this one isn't fake. I really meant it.
Allah juga maha pengampun lagi maha penyayang...semoga Allah mengampunkan mereka, aku, dan semua.

I don't meant for everything I do.
I'm right in this side but they also right in that side....both have a right thing to admit.
I just felt very unfair.....something that I find is hard for me to get, but they are easily can achieve their goals...fine, I won't to talk about that anymore. 
I just want to find that something in myself and by myself.
Betul la apa yang semua orang cakap, dan sekarang baru aku akui.
"Kita hidup ni, tak boleh terus bergatung pada sesiapa, ada masa dia bangkit, dan ada masa juga dia jatuh, so we drive our own life, carefully"

Jadi, I've to plan....plan....plan...and I need plan....
let me thinking first...

Seterusnya, 'ramadhan is coming...'
nak cerita satu projek sebenarnya, tapi tak sure menjadi ke tak.
First project, buat baju sendiri.....I really want to make my own design.
dulu pernah try jahit baju. menjadi baju but not satisfy...haha sebab the size is not exactly.
Sekarang mesin jahit mak dah rosak, repair kat kedai pun still tak boleh selamatkan. So, kena la pujuk mak beli mesin baru. Nak sangat....

The other project, video for ramadhan and aidilfitri... cast by adik-adik kesayangan.
I hope so...but I take this in mind...Allah plan better for everything.
Kadang plan itu ini bagai, last-last satu benda pun tak menjadi. Aku la, suka plan macam-macam but at last semua benda jadi terbengkalai.

Ok, tak perlu cerita lebih-lebih pasal ni. InsyaAllah ada masa...

Kemudian, kita cerita tentang aktiviti cuti. Not so many thing that I've done while my sem break a week ago. Assignment pun gerak sikit....yang lain aku spend time untuk enjoy the wifi. haha
Cuma, secara tidak disengajakan, tertulis satu cerpen. Ni sebab kesan bersendirian, otak mula aktif mengeluarkan idea, tapi tak terkeluar pula idea nak menyambung cerpen-cerpen yang lama tak siap. Rasanya tak banyak nak cerita. Kalau ada pun bukan menarik sangat. Ok la, soon for the next2 entry aku akan update pasal info atau buat sikit review kalau rajin.

^_^ penutup kata....assalammualaikum.

Kumpul Rindu...


||Assalammualaikum...||

Mid-sem break is on the mood now yeyyyyhh!
Lompat-lompat terjun naik katil.........kegembiraan ini adalah satu penipuan belaka. -_-'
(lalu, lagu2 sedih pun mula berkumandang)

Semua student duk heret beg....'jekgejekgejek' keluar dari pintu pagar...
Dan aku, sibuk duk heret mangkuk meggie, heret heater, heret milo 3in1, dan heret semua makanan....duduk atas meja sambil memenungkan masa depan. 
Akan adakah putera raja yang nak datang bagi tiket free kat aku? 
Maka, berangan-angan lah aku sampai ke akhir cuti.

Mak cakap...'nak balik ke?'
Tapi aku tak berterus terang, sebab aku tak mahu membebani mereka.

Cuba tanya anak-anak orang yang duduk berjauhan dengan family, siapa yang tak nak balik? siapa?
semua rasa nak balik, kalau boleh buat rumah sebelah Universiti pun dah bersyukur tak terhingga.

Mak tahu aku banyak kerja, banyak assignment, nak study untuk mid-term...
Tapi aku tak kisah, asal ada duit aku tetap balik walaupun kerja aku bertimbun-bergunung.

Namun hakikatnya, itulah sebaliknya yang berlaku...
Aku tidak balik bukan sebab assignment, bukan sebab kerja, bukan sebab mid-term...tapi.....:(

Maka, bersabarlah duhai hati.....
Kumpul lah rindu ini sampai menjelang cuti sem yang akan datang,
Semoga, mak dan ayah diberikan kesihatan yang berpanjangan, 
Kekuatan fizikal yang baik,
Rezeki yang barokah, 
dan hidup yang sejahtera walaupun aku tak dapat menjeguk mereka dalam seminggu ni.

Bersabarlah duhai hati,
Mungkin ada hikmahnya,
Rahmat Allah tu luas,

Dengan ini,
aku ingin mengisytiharkan,
selamat megharungi mid-sem break....jangan bagi aku cemburu dengan kepulangan kalian,
kbai~

Contact Form