cuci karat dalam blog! Holiday ^^

\\Assalammualaikum//


Two month is not a short time...
Hi..hi..halo..halo..
lama yang teramat rasanya tak pegang keyboard ni...huaa
ok, rasa macam nak buat warming up hari ni, half story tentang "my life as a PLKN trainee"
sambungannya tunggu sampai tamat latihan.
sekarang tengah ambil kesempatan dalam cuti yang teramat singkat. just 4 days, so sad.
...."one month more lynn", *be patient
First, let me give some overview about my experience.
Just like my first expectation...
I felt a little bit disrupted..
I ever told why...so I'll never mention the reason once again.
The clue is about ikhtilat..
I hope they know how to be mature, and stop to being childish.
for those boy and girl over there...*whoever...
I just remind u, we're searching for knowledge..
I talk as a 20 y.o teen and all of you are still 18 y.o teen...maybe we've different mind or maybe I felt over mature..its up to u to judge my view. ^_^ I assume all of u just like my younger sister and my younger brother.


Ok, lupakan tentang isu di atas.
main point kita ni nak cerita pasal experience...
ok setakat ni...benda yang aku suka, bila dapat tugasan untuk membuat sebuah syarikat kecil.
just dalam kumpulan about 10 orang. First sekali, cari nama syarikat... so, I suggest "SuPearl"
macam pernah dengar kan...ok, awak kpoper...senyap tau, kalau korang pernah dengar.
k..untuk diteruskn cerita, kitaorang ambil la nama ni dan bentuk satu syarikat "SuPearl Holding Sdn.Bhd"..
misi kami untuk hasilkan satu produk yang inovasi untuk merebut satu tander bernilai RM1 juta..even bukan real duitnya, tapi semangat nak dapatkan tander tu tinggi menggunung. Jadi aku la yang diorang lantik sebagai CEO pertama, reasonnya sebab aku yang paling tua antara semua...*ayat tua jangan main2 k. muda lagi..hah
dan the second day, CEO baru pulak yang handle, sebab everyday kena tukar CEO.
So, kitaorang buat meeting untuk hasilkan satu jam tangan yang telah mengalami proses inovasi. Then, kena bukak booth untuk promosi...
booth kecik je dalam kelas, pastu buat promosi....kat sini la aku dapat rasa macam mana jadi ahli perniagaan, macam apa yang aku nak. one day...InsyaAllah..
and finally....saat diumumkan pemenang tander, "yes we got the tander"
dapat la cek olok-olok yang d'print atas kertas A4 dan satu sijil..."Gerai paling ramai pengunjung"
ok done...
next...join kembara halangan...best memang best tapi aku geram sebab tak lepas 'monkey track'
kurang asam betul, last aku main benda tu masa darjah empat kat sekolah rendah ada monkey track sebelah kelas papan. T_T sedih...*benci monkey track
dan lagi....first handle M16 by my own hand...
ni yang lagi best..
aim...masa mula sampai kat lapang sasar.., dah bercita-cita dan bermatlamat tinggi untuk jadi sniper.
bila dah dapat main senjata tu, yeah...sniper la sangat...*tangan ke bahu mata ke atas.
Aku shoot full mark tepat kat tengah, tapi kat papan orang sebelah..gila punya geram, free2 orang sebelah dapat 2 kali tembakan sniper aku. but seriously, aku nak main lagi tembak2.
First... memang takut, sebab M16 tu lagi besar dari lengan aku...tapi bila da dapat shoot, 10 butir peluru rasa macam 3 butir...*tak cukup-tak cukup

ok, la...kalau banyak2 cerita kat sini, nanti hati nekad nak buat surat permohonan buat main M16 2 hri 3 malam..
k..k...InsyaAllah, after tamat latihan...aku update encik blog ni lagi ae.. ^_^
kbai~~

Contact Form