Time never wait us

\\Assalammualaikum//


Pejam celik, pejam celik...
dah bulan 4. Tinggal beberapa hari lagi nak masuk bulan Ramadhan.
Kadang kita tak sedar masa ni berlalu dengan cukup pantas. Rasa macam baru semalam aku belajar bertateh, tup tap tup tap hari ni dah pandai jalan, siap pandai b'blogging lagi..*dasyat (Sekadar metafora)

Tu la, disebabkan kepantasan waktu ni, ramai manusia yang tak sedar yang bumi ni dah bertahan terlalu lama. Bila bercerita tentang kematian, tak ramai yang ambil peduli. Buktinya, ramai yang sudah diberikan peringatan namun masih ramai yang mengabaikannya.
Mati itu pasti
Mati tu tak kenal usia
Kat sini aku pun memberi peringatan buat diri sendiri, bukan hanya mentarbiyah orang lain semata-mata. Takut diri ni tanpa tak sedar terlebih berfoya-foya dengan kesenangan dunia. Nauzubillahiminzalik..

Insha'Allah. Semoga kita dimatikan dalam keadaan Husnul Khotimah selagi kita terus dalam istiqomah.

Berbalik kepada masa.
Sebenarnya aku sendiri tak sedar, tulat dah 5 April. Sungguh cepat masa berjalan.
Yup, the day is running towards me and I can't do anything but accept. Ok la, now I'm ok with this truth.
"PLKN, I'm coming with smile ^_^" *toleh belakang, letak tangan atas bahu. :-\

But, dengan semangat yang banyak terkumpul dari kawan-kawan include, Ipa, ama, leizel, aiza, kam, syara, lee...and others, I thought...it enough to make me strong, tapi, semangat Ipa, aku ambil sikit je sebab dia cakap nanti dia lemah semangat nak jawab exam. :D "ok, dear..."..and the rest laawly, walaupun tak dapat sebarang ucapan lagi dari korang, I know it's not ur false because you don't know about this...busy friends around me, I can understand. ^_^ a lot of love for my friends without exception.
*semangat teuk banyak dalam balang.
"Abang teuk boleh kuat untuk 2 tahun kenapa aku tidak"

Tambah lagi kata-kata ayah, lepas aku merengek tak nak pergi.
"Ayah dulu 6 bulan kat pulapol sana...bla..bla..bla..bla..."
*telinga abis kena sumbat dengan cerita-cerita orang pulapol

Haaa..ayah, mungkin ayah selalu lupa. I'm not ur son, but I'm ur daughter.
Semangat lelaki dengan perempuan tu berbeza...//kuuu semangat//

Ok, even aku masih berat hati nak masuk PLKN ni according with a lot of things that I complain for, aku tetap gagahkan hati. I talk to myself,
"Just ignore with unimportant things around you and take more time to get close with Allah"
Aku sedar bila masa aku bersendiri, itu adalah lebih baik kerana hati lebih banyak berbicara dengan Allah.

"Lynn, you're chosen as a trainee in plkn sebab Allah telah mengatur takdir itu"
Yes, and I believe...setiap apa yang Allah rancang pasti ada hikmahnya.
I thought, inilah hikmahnya...
- The 'pemenang' tak debut-debut sampai tiba masanya aku menghilang 3 bulan.
- The 12 wolf, comeback this month but after aku menghilang 3 bulan.

^_^ : feeling good

Mungkin itu hikmahnya, but I still believe..masih ada banyak lagi hikmah yang aku tak tahu.
Allah maha mengetahui, Allah tahu walaupun aku sedang senyap.
Aku kata tidak, but probably aku akan tengok video comeback diorang.
Allah tahu itu akan terjadi.
I ask for help to forget about kpop and I'll take this chance to do so *life without entertainment for 3 month is better for a person who in a same condition with me.


Adakah agak panjang meleret aku membebel hari ni? //tak kan..heeee :)//

Ok, aku kena stop sampai di sini. #Perlu prepare for everything.
tambah lagi ada beberapa poster req yang perlu dilangsaikan dan aim untuk siapkan cerita THE ZYDEX and publish it before I go to military *wink ;)

As'salam..
Semoga hidup kita penuh berkat. ^_^

Contact Form