Bila dia ke KOREA!!

\\Assalammualaikum//


Kenapa harus harini aku update blog ni?
sebab aku nak cakap sesuatu dengan seseorang tentang benda yang aku tak dapat cakap depan-depan, tepi-tepi..mahupun tengah-tegah ^_^.
Disebabkan keadaan yang akan menjadi 'awkward' bila aku cakap kat dia.
Sebabnya, dia lelaki dan aku tak pernah langsung bercakap dengan dia walaupun huruf 'a' sekalipun. jadi, agak pelik kalau aku tiba-tiba berkata-kata. takut pulak nanti ada keluar bunyi cengkerik.heh
Aku cuma rasa dia ni lain dari sepupu lelaki aku yang sorang lagi. Pendiam maybe, or I donno la.
*Mungkin faktor pemikiran* dia antara cucu nenek yang paling cemerlang gemilang terbilang, mana nak cakap dengan kami yang kerdil ini -_-'
#unfriend awak dalam fb~
heh, sampai mcm tu sekali ke? dok la,. hah aku ni memandai je nak judge orang kan.
*maafkan saya.. :P
//I know he will never ever find me here~ sure? yes I'm sure!//

Actually, tragis ke korang rasa bila aku tak rapat dengan sepupu sendiri?
haah...hal ini adalah berlandaskan sebab-sebab kami yang jarang berkumpul dengan sanak-saudara. kami balik kampung setahun sekali, rapat kejap, bila tak balik setahun terus jadi awkward. Owmen, aku paling benci situasi 'awkward'.
Oh ok, aku bagi muqadimah yang sangat meleret sampai lari dari hajat aku yang pertama.
kita mula balik...

Firstly, biar aku explain sedikit the reason why I want to say this kind of speech.
ok, cenggini, he is a student of USIM yang akan buat lawatan ke korea selatan selama seminggu.
^
|
|
|
|
Ok, can you see what's going on with me. I just can't hold my feeling.
Refer to their aim program, lebih kurang macam misi berdakwah.
aku cuma tak tahu nak cakap jelly ke agar-agar ke atau apekebenda.
But seriously, I'm jelly. It was a great program, dapat berdakwah+dapat berdakwah ke negara sinun.
Haaa, jadi ini yang aku nak habaq kat hang. walaupun hang takkan pernah tahu.

Kehadapan, kebelakang, ketepi dan ketengah...
sepupu beta yang bernama Iq.. someting..
U're older 2 years than me... so, I can't speak in malay because I may use a word 'kau'
It sounds rude ^_^.
I wish, good luck with ur program. I'm proud of you since you being my cousin.
When you go to south korea, you already burn my heart :D not because I'm envious with you. You just burn my spirit to study in university, hehe chill. I know, I will never be able to study in your university because I don't have a basic in arabic language. :'( But, If I able to go to any university, I hope the university will offer the same program like this. ^_^ I love this kind of program. In the end of my words, take care //dan kalau boleh, islamkan insan yang bernama Kim Joon Myeon ye, a.k.a Suho, kalau dapat, bagi dakwah islam kat dia, awak memang sepupu saya yang terbaik// ^_^v

thats all what I want to say.
kalau tak dapat luahkan perasaan ni, pasti akan berkarat.
(but still I donno what kind of feeling, rasa jelly yang bukan dengki, tumpang rasa happy, tumpang rasa excited) //macam la aku yang nak pergi//
^_^ hah, but anyway,...lega walaupun hajat nak p berdakwah di sana telah direalisasikan oleh sepupu sendiri.
Itu la sebenarnya hajat kecil yang selama ini tersimpan di dalam hati.
actually, berdakwah kat mana-mana pun sebenarnya tanggungjawab kita sebagai seorang islam.
//hajat aku yang lapuk tu masa aku ada title 'obsession' dulu//
InshaAllah, sekarang...wherever I go, I'll make sure, Islam must be thrive. <3

InshaAllah...
Assalam...

Buka kunci rumah baru (blog baru)

\\Assalammualaikum//
~Bismillahirrahmanirrahim~


Rasa awkward bila berada di rumah baru ^_^.
untuk ke-3 kalinya aku tukar blog. *yea this is my new home
dan finally here I'm~
malas nak duk padam entri2 kat blog lama yang aku rasa banyak sangat aku cakap kosong.
jadi aku rasa lagi senang buat buku baru.

Sangat-sangat banyak sebenarnya janji-janji manis yang aku cakap.
one of the hot topic is : "ok, I'm stop knowing u, kpop"
but in fact, I can't lie to myself. seriously, you can't be a 3D or 4D or maybe 5D girl.

who am I now?
Firstly, I can't find what exactly I wish.
I take about 2 month.
Yea, work at the shoes's aquarium, was teach me a lot about life.
I take a deep breath when I know the colours of life.

//Macam berfalsafah pulak dah. ^_^//

ya..aku masih bersama perkembangan mereka, tapi its not too much like before. just more about their variety show. ^_^v
I know, as long as semua itu tidak melalaikan aku, aku terima. I own my mind. just need to avoid myself from the haters, because I hate fanwar. //enough for yesterday, I just try to be silent even I still feel it's hurt// *need to reduce this feeling. some time, slowly

-Perjuangan untuk istiqamah harus diteruskan-
-Allah is the one~~ the only one that I have, always listen to me when I'm cry, happy and even sometimes when I felt upset-

My wish for my own birthday yang dah berlalu dan yang akan datang.
-I want to be more mature. ok terima kasih ^_^

Tabarakallah.
As'salam

Contact Form