Rindu Masakan mak, Rindu Motivasi Ayah


Assalammualaikum...
study week dah datang ni. tapi feeling nak bukak buku tu tak mai lagi. Tadi telefon mak, sesi meluahkan perasaan tentang ketidakpuashatian...//macam pelik ayat ni...ke aku salah eja//
hah pape la...
tadi telefon mak...
dan soalan wajib yang mak akan tanya ada tiga je...iaitu, tak lain tak bukan...
-dah solat?
-dah makan?
-dah belajar?

hampir tiap kali telefon mesti ada soalan wajib ni. Tu la pasal, kena setelkan dulu semua ni, baru telefon mak. kalau cakap 'belum' memang cari nahas kan. Dengar tazkirah dulu baru boleh cakap benda lain.

Tadi tu, bila nak meluah dengan mak, mesti pasal makanan.
tapi, nasib baik aku kena bagi tazkirah yang pendek sebab aku bagi alasan yang kukuh.
mak tanya "dah makan ke belum?",
then, aku jawab la "dah"....mak tanya lagi "makan apa?"
aku kena cakap dengan jujur, kalau tak, hidup tak berkat kan..
aku cakap la makan maggi...
haaa kan..., kat situ la kena tazkirah..
"jangan makan maggi,,,nanti itu...nanti ini...."
"nak makan boleh, tapi jangan selalu, kan dah nak pekse nanti"

ye mak, tapi tunggu saya nak habiskan stok dulu ye mak...boleh la ye ye ye mak.

ok tazkirah mak tadi tu tak panjang sebab aku bagi alasan yang boleh diterima, aku makan maggi sebab kantin tu, yang kedai makanan peberet aku tu tutup...bukan satu tapi dua-dua tutup. yang tinggal cuma kedai makan yang mahal dan kedai makan yang tak berkenan di hati, sebabnya adab tak ada.
ok, kalau nak cerita kat sini memang la tak boleh...biar la aku makan hati, lama-lama boleh ubat. Semoga Allah bagi petunjuk buat mereka supaya mereka tahu macam mana nak menjaga adab sesama manusia.

Tapi esok aku kena turun kantin jugak, cari makanan...sebab pesan mak, jangan nak berjimat sangat kalau pasal makan. makan je, jangan sampai tak makan.

aku cakap ngan mak..."kalau belanja makan sampai duit habis, macam mana?"
mak jawab..." haha diam-diam"
'tsk'

cerita pasal makanan ni memang tak akan habis sampai esok, tambah lagi mak sengaja buat aku cemburu, cakap kat rumah tadi mak masak ikan bakar cicah kuah asam...rasa macam nak nangis pun ada.
huaa mak~, lin kat sini dapat makan ikan bilis cicah sos je mak. itu pun ada nasib-nasib kadang jumpa ikan bilis yang beso sikit.

Ok, tutup cerita pasal makan.
sebenarnya tujuan aku telefon tadi tu, selain dari rindu dan nak tanya khabar...
aku sebenarnya nak semangat...
tapi kalau cakap dengan mak, semangat memang ada, cuma semangat untuk makan...haha takde la.
sebenarnya ayah aku punya semangat memang kaw-kaw punya.
haha, kenapa?...sebab aku boleh rasa bila dah dengar ayah bagi semangat dan motivasi, rasa macam hari tu jugak aku nak ambil exam. haha.
tapi malangnya, tadi aku tak dapat cakap dengan ayah sebab mak cakap ayah tengah makan...
-_-
Ok takpe esok cuba lagi...
"Ayah, lin banyak nak mengadu ni...hehe"
rasanya ayah kena bukak loadspeaker, letak telefon atas meja, santai-santai minum kopi, dan dengar cerita lin ye..hee

haa tu je la nak cerita...malam ni rasa nak update blog sebab tengah menunggu roommate aku balik dari urus event silat. Sangat busy roommate aku ni, semalam jam 4 pagi baru balik, kesian tak cukup tidur. aku ni je yang masih goyang kaki sebab kos aku sem ni takde kokum. Memang kena siap sedia la aku sem depan.

#HappyStudyWeek
#TolongCariRajinSayaGunaGPS #MasihHilangDariRadar ^_^

Bila sakit itu datang

Assalammualaikum...
semua semua...kenapa tajuk entri ni menimbulkan persoalan?
sakit apa yang datang?
haa ni yang nak habaq mai, sakit tu di sini...-___- di hati.
hanya Allah yang tahu macam mana rasa sakit tu.
Aku bukan suka ditindas macam ni tapi bila dah selalu macam ni.
hati nak nangis tak boleh, nak marah tak boleh, nak zahirkan kemarahan lagi la tak boleh. Ni la yang dinamakan makan dalam.

Mana keadilan?
bila ada orang yang bersifat mementingkan diri sendiri.
dia hanya akan fikir tentang pulangan yang dia dapat.
kerja kumpulan tapi dia buat kerja macam untuk dia.
ada salah ke yang aku terlepas pandang?


SITUASI 
error

Bila kita sabar dan tak ambil kesah, orang ingat kita bodoh...
Bila kita lawan, orang ingat kita tak rasional...
apa ni? mana satu yang betulnya.

aku cakap kat hati aku, sabar hati sabar..
aku cuba pujuk dia supaya jangan menangis..
aku cuba tenangkan dia supaya tak marah..
aku cuba yakinkan dia bahawa Allah ada dekat dengan kita, Allah tahu keadaan kita, dan ingatlah setiap perbuatan pasti ada balasannya.

aku kena positifkan diri, anggap ni cuma benda kecil. Bahas secara profesional, insyaAllah. keadilan tetap ada, hapuskan diskriminasi...haha amboi ayat macam politik.

ok la dah cukup la tu, sekarang bukan masa untuk geramji.
Ajar orang untuk belajar menerima...la taghdob~ la tahzan~ Allah ada...
macam mana nak sabar?
ingat balik semua kebaikan yang dia pernah buat....semua kebaikan dia terhadap kita, walaupun sikit.
InsyaAllah boleh rasa sabar...
dan berkat sabar, Allah akan bagi ganjaran.

cerita geramji di atas dah dapat ditutup...
sekarang, hasil dari toleransi yang dibuat, akhirnya keadilan dapat dicapai...
//ihh bunyi macam politik pulak ayat aku ni//
pape la, yang penting apa yang nak difokuskan kat sini. Positifkan diri.
kita semua tahu yang setiap orang mempunyai sifat yang berbeza dalam diri mereka. orang yang jahat sekalipun, dalam hati dia tetap ada kebaikan. Jadi fikir yang baik...insyaAllah baik la juga hasilnya.
wasalam...:)

p/s : admin memerlukan idea. la ni tengah nak buat poster untuk program yang bertemakan "Jom Solat di Masjid" -_- idea, tolong datang sini idea.

Kini muncul kembali


Bismillah...
Assalammualaikum dan salam sejahtera...diucapkan kepada...
adedeh, macam happer jer..
Rindu nyaaaaaaaaa blog ni...hanya hati dapat mengungkapkannya.
bila dah lama tak merepek dan membebel dalam ni, perasaan pelik tetiba datang tau. tah la...eh tah la..tak tahu kenapa.

Isoke, sebenar nya dua hari lepas ada buat entri tapi masa tu perasaan geramji tengah datang. rasa tak puas hati dengan orang ni, rasa tak puas hati dengan orang tu, rasa sakit hati, variety of  rasa la ceritanya. tapi bila dah semua kita tulis dalam entri tu, tetibe je wifi buat hal, hilang tah kemana...cari guna radar, tak jumpa, cari guna GPS pun tak jumpa..haaa sudahnya entri yang aku baru buat tu, yang penuh dengan perasaan geramji tu, masuk lah dalam draf. Then hari ni baru la aku buka balik draf tu, memandangkan wifi dah kembali setelah hilang, yang masuk dalam alam bunian katanya haha //merepek//
Bila aku duk ushar-ushar balik entri tu...tak jadi pulok nak post. hah tak sangka entri tu memang penuh dengan perasaan. So far, sekarang hati dah tenang...ada hikmahnya sebenarnya, Allah tak bagi aku zahirkan perasaan geram aku tu dalam ni. Memang la rasa geram semua pun ada...tapi hidayah tu mai bagi yang cepat sedaq dari lena. haa -_- aku sedaq dah...

Haa exam dah nak dekat....
kita cerita pasal benda lain pulak na. hee
nak qatamkan beberapa bab pun payah...otak aku ni perlukan terapi untuk beberapa hari. perlu tarbiyah lebih supaya kotak motivasi dalam otak tu tak terbiar kosong. //haa lama tak berkias macam ni//
Pape pun mood nak balik rumah tu, kejap on...kejap off...tu yang kadang otak boleh jem...sampai tak tahu nak buat apa dalam satu hari, nak kata pause tak jugak sebab mulut tak berhenti mengunyah, kalau besi katil tu lembut dah lama aku kunyah...hehe tak dak la sampai macam tu.

Ni nak warming up je dulu sebab dah lama tak buat entri, next entri kita cerita benda yang berfaedah sikit..haha sikit je? ngee sebab kadang kalau dah banyak nak cerita, topik asal boleh lari dari landasan kereta apainya. ^_^

k..Ma'assalama wa ilal liqoq

When I realize, I'm an alien?

\\Assalammualaikum//

what the title about?
did you needs my explanation?
I'm not sure...
but now I'll talk about this.

why the certain people like to start their conversation by asking a question,
"hi, what you doin'?" <--- exp
when I got this question, I think this question should include in phd's question..
I mean, my own phd la, I'm not talk about malaysia's phd...It just about phd in my unknown planet. :P

Yaahhh! jinjja...jinjja...jinjja...
I hate that question. (except, it asked by my friends, "girls")
what the best answer that you'll give to them? (in case you're doin' nothing on that time)
may the answer sounds like..."....tak buat apa, duduk2 je...."
just sit and doing nothing? I imagine, it's like a hermit..."aummm" ^O^'
I don't know why it become an allergy question for me.
if you aske me....I felt like....
"....arrrr...aigoo..aigoo...aniya...aniya...andwae..andwae...arrrr *rolling2 on my bed*..."
//see the text message again.. //
"arrrrr...jinjja? aniya...aniya...arrrr *fall from the bed and keep rolling on the floor*
//stop for a while...an answer by using an alien's language...dushh//

( ...???... )
over act?
haha... it just a metaphor to show how do I live to hate this question...

huhh did it strange?
fine I'm an alien...khamsamida...,*tired

journey of life..I've no Idea about this entry

\\Assalammualaikum//


I supposed to talk about my story as a trainee, right...
but..it's being a long time ago, so...I lose my mood to talk about that.
What you've to know is, I've so much fun even in pain..*ok, deep meaning.

why I felt so awkward to write in this blog?. haah, maybe after 3 months I didn't babble and stops nonsense, I forgot how to start.
ugghh....so, I should talk about what?
I donno why I chose to update this blog today.

haa..ok, let's talk about my life journey.
oh...sounds uninteresting, but who care to read about that...right? ;)
ok, this 19 july I'll start my driving class...
seriously, aku takut nak ambil lesen, dah la aku still kosong, just tahu how to drive with gear 3, dah itu je yang ayah pernah ajar. how to change the gear? arrr, tu masih belum pass. hopefully I can do it better.
a few days ago, ada tengok C-CLOWN CTC VOL.1, yeah, the story about all my baby badut..,this ep shows Ray is asked about his driving lesson, haha Its funny. that kid try to talk in english but sounds funny. And then, when Rome asks Ray.."whats harder? english or driving" and he said "driving"..hah ,tengok dia menjerit msa drive, dah boleh tahu bertapa susahnya memandu tu dia rasa..haha harap aku tak macam dia nanti. *p/s : suka tengok siwoo tetibe muncul kat sebelah ray. his face xD entertain me.

ok, stop talking about that, I don't want to start back my old fangirling disease.
the second story is...
tahun ni tak dapat raya dengan laawly :( feeling so sad.
balik kampung...or raya with laawly...oh I've no option unless aku boleh bawak laawly ikut balik kampung..haaa but still, I've no option

then, I'm done, dah tak ada apa yang nak dikisahkan lagi, cukup la sampai sini, other times.. I'll find my babble skill, maybe I put it under my bed...
kbai,
As'salam..


sedikit ucapan *keyboard rosak...

\\Assalammualaikum//

Apa habaq semua~
today, bored! duduk rumah...xde kerja,
selalu kalau petang2 mcm ni kat kem kitaorang ada riadah..up to us nak main apa, nak jog ke, main bola jaring ke, futsal or apa2 la.
tapi kalau korang tanya apa aku buat, I just sit at the corner of the field...and just buat senaman mulut dengan kawan2..haha
bukan malas punya pasal, cuma that is time to rest. ye la cuba bayangkan aktiviti fizikal dari jam 2 petang sampai jam 4 petang.,mana tak penat, x join riadah pun I still can lost my weight disebabkan aktiviti2 fizikal yang padat...so 3 months there, I say goodbye for 4kg of my calories..^_^

sebenarnya banyak benda nak story mory kat sini..about the day I learn how to swimming at kolam renang san shui resort, my first time trying flying fox..go to kampung tanjung batu for khidmat komuniti..and another else . tapppiii...beta ada masalah dengan keyboard si 'Jack'...certain letter tak dapat berfungsi dengan baik...:'(
ni pun jenuh aku menaip guna on-screen keyboard...dah macam hape da ni.
so, kita tunda la cerita tentang tu, nanti kalau 'Jack' dah dapat keyboard baru, baru la kita cerita kesah tu...sekarang pun malas nak keluar bandar, sebab ayah balik kampung. :( xde sape nak drive, kalau aku drive nanti x pasal2 tr'drift...:D


k la...sampai sini je la aku membebel...penat nak menaip kat screen , da macam main game majong..
k...k...di kesempatan ini juga saya nak ucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak..puasa jangan ponteng ae...saya pun nak minta maaf kalau saya pernah tersinggung perasaan reader yang pernah membaca blog saya..I just write about my thought..kalau ada salah cakap or bahasa yang kurang menyenangkan..mohon maaf..semoga puasa kita diterima. selamat beribadah buat semua...^_^

cuci karat dalam blog! Holiday ^^

\\Assalammualaikum//


Two month is not a short time...
Hi..hi..halo..halo..
lama yang teramat rasanya tak pegang keyboard ni...huaa
ok, rasa macam nak buat warming up hari ni, half story tentang "my life as a PLKN trainee"
sambungannya tunggu sampai tamat latihan.
sekarang tengah ambil kesempatan dalam cuti yang teramat singkat. just 4 days, so sad.
...."one month more lynn", *be patient
First, let me give some overview about my experience.
Just like my first expectation...
I felt a little bit disrupted..
I ever told why...so I'll never mention the reason once again.
The clue is about ikhtilat..
I hope they know how to be mature, and stop to being childish.
for those boy and girl over there...*whoever...
I just remind u, we're searching for knowledge..
I talk as a 20 y.o teen and all of you are still 18 y.o teen...maybe we've different mind or maybe I felt over mature..its up to u to judge my view. ^_^ I assume all of u just like my younger sister and my younger brother.


Ok, lupakan tentang isu di atas.
main point kita ni nak cerita pasal experience...
ok setakat ni...benda yang aku suka, bila dapat tugasan untuk membuat sebuah syarikat kecil.
just dalam kumpulan about 10 orang. First sekali, cari nama syarikat... so, I suggest "SuPearl"
macam pernah dengar kan...ok, awak kpoper...senyap tau, kalau korang pernah dengar.
k..untuk diteruskn cerita, kitaorang ambil la nama ni dan bentuk satu syarikat "SuPearl Holding Sdn.Bhd"..
misi kami untuk hasilkan satu produk yang inovasi untuk merebut satu tander bernilai RM1 juta..even bukan real duitnya, tapi semangat nak dapatkan tander tu tinggi menggunung. Jadi aku la yang diorang lantik sebagai CEO pertama, reasonnya sebab aku yang paling tua antara semua...*ayat tua jangan main2 k. muda lagi..hah
dan the second day, CEO baru pulak yang handle, sebab everyday kena tukar CEO.
So, kitaorang buat meeting untuk hasilkan satu jam tangan yang telah mengalami proses inovasi. Then, kena bukak booth untuk promosi...
booth kecik je dalam kelas, pastu buat promosi....kat sini la aku dapat rasa macam mana jadi ahli perniagaan, macam apa yang aku nak. one day...InsyaAllah..
and finally....saat diumumkan pemenang tander, "yes we got the tander"
dapat la cek olok-olok yang d'print atas kertas A4 dan satu sijil..."Gerai paling ramai pengunjung"
ok done...
next...join kembara halangan...best memang best tapi aku geram sebab tak lepas 'monkey track'
kurang asam betul, last aku main benda tu masa darjah empat kat sekolah rendah ada monkey track sebelah kelas papan. T_T sedih...*benci monkey track
dan lagi....first handle M16 by my own hand...
ni yang lagi best..
aim...masa mula sampai kat lapang sasar.., dah bercita-cita dan bermatlamat tinggi untuk jadi sniper.
bila dah dapat main senjata tu, yeah...sniper la sangat...*tangan ke bahu mata ke atas.
Aku shoot full mark tepat kat tengah, tapi kat papan orang sebelah..gila punya geram, free2 orang sebelah dapat 2 kali tembakan sniper aku. but seriously, aku nak main lagi tembak2.
First... memang takut, sebab M16 tu lagi besar dari lengan aku...tapi bila da dapat shoot, 10 butir peluru rasa macam 3 butir...*tak cukup-tak cukup

ok, la...kalau banyak2 cerita kat sini, nanti hati nekad nak buat surat permohonan buat main M16 2 hri 3 malam..
k..k...InsyaAllah, after tamat latihan...aku update encik blog ni lagi ae.. ^_^
kbai~~

Time never wait us

\\Assalammualaikum//


Pejam celik, pejam celik...
dah bulan 4. Tinggal beberapa hari lagi nak masuk bulan Ramadhan.
Kadang kita tak sedar masa ni berlalu dengan cukup pantas. Rasa macam baru semalam aku belajar bertateh, tup tap tup tap hari ni dah pandai jalan, siap pandai b'blogging lagi..*dasyat (Sekadar metafora)

Tu la, disebabkan kepantasan waktu ni, ramai manusia yang tak sedar yang bumi ni dah bertahan terlalu lama. Bila bercerita tentang kematian, tak ramai yang ambil peduli. Buktinya, ramai yang sudah diberikan peringatan namun masih ramai yang mengabaikannya.
Mati itu pasti
Mati tu tak kenal usia
Kat sini aku pun memberi peringatan buat diri sendiri, bukan hanya mentarbiyah orang lain semata-mata. Takut diri ni tanpa tak sedar terlebih berfoya-foya dengan kesenangan dunia. Nauzubillahiminzalik..

Insha'Allah. Semoga kita dimatikan dalam keadaan Husnul Khotimah selagi kita terus dalam istiqomah.

Berbalik kepada masa.
Sebenarnya aku sendiri tak sedar, tulat dah 5 April. Sungguh cepat masa berjalan.
Yup, the day is running towards me and I can't do anything but accept. Ok la, now I'm ok with this truth.
"PLKN, I'm coming with smile ^_^" *toleh belakang, letak tangan atas bahu. :-\

But, dengan semangat yang banyak terkumpul dari kawan-kawan include, Ipa, ama, leizel, aiza, kam, syara, lee...and others, I thought...it enough to make me strong, tapi, semangat Ipa, aku ambil sikit je sebab dia cakap nanti dia lemah semangat nak jawab exam. :D "ok, dear..."..and the rest laawly, walaupun tak dapat sebarang ucapan lagi dari korang, I know it's not ur false because you don't know about this...busy friends around me, I can understand. ^_^ a lot of love for my friends without exception.
*semangat teuk banyak dalam balang.
"Abang teuk boleh kuat untuk 2 tahun kenapa aku tidak"

Tambah lagi kata-kata ayah, lepas aku merengek tak nak pergi.
"Ayah dulu 6 bulan kat pulapol sana...bla..bla..bla..bla..."
*telinga abis kena sumbat dengan cerita-cerita orang pulapol

Haaa..ayah, mungkin ayah selalu lupa. I'm not ur son, but I'm ur daughter.
Semangat lelaki dengan perempuan tu berbeza...//kuuu semangat//

Ok, even aku masih berat hati nak masuk PLKN ni according with a lot of things that I complain for, aku tetap gagahkan hati. I talk to myself,
"Just ignore with unimportant things around you and take more time to get close with Allah"
Aku sedar bila masa aku bersendiri, itu adalah lebih baik kerana hati lebih banyak berbicara dengan Allah.

"Lynn, you're chosen as a trainee in plkn sebab Allah telah mengatur takdir itu"
Yes, and I believe...setiap apa yang Allah rancang pasti ada hikmahnya.
I thought, inilah hikmahnya...
- The 'pemenang' tak debut-debut sampai tiba masanya aku menghilang 3 bulan.
- The 12 wolf, comeback this month but after aku menghilang 3 bulan.

^_^ : feeling good

Mungkin itu hikmahnya, but I still believe..masih ada banyak lagi hikmah yang aku tak tahu.
Allah maha mengetahui, Allah tahu walaupun aku sedang senyap.
Aku kata tidak, but probably aku akan tengok video comeback diorang.
Allah tahu itu akan terjadi.
I ask for help to forget about kpop and I'll take this chance to do so *life without entertainment for 3 month is better for a person who in a same condition with me.


Adakah agak panjang meleret aku membebel hari ni? //tak kan..heeee :)//

Ok, aku kena stop sampai di sini. #Perlu prepare for everything.
tambah lagi ada beberapa poster req yang perlu dilangsaikan dan aim untuk siapkan cerita THE ZYDEX and publish it before I go to military *wink ;)

As'salam..
Semoga hidup kita penuh berkat. ^_^

Bila dia ke KOREA!!

\\Assalammualaikum//


Kenapa harus harini aku update blog ni?
sebab aku nak cakap sesuatu dengan seseorang tentang benda yang aku tak dapat cakap depan-depan, tepi-tepi..mahupun tengah-tegah ^_^.
Disebabkan keadaan yang akan menjadi 'awkward' bila aku cakap kat dia.
Sebabnya, dia lelaki dan aku tak pernah langsung bercakap dengan dia walaupun huruf 'a' sekalipun. jadi, agak pelik kalau aku tiba-tiba berkata-kata. takut pulak nanti ada keluar bunyi cengkerik.heh
Aku cuma rasa dia ni lain dari sepupu lelaki aku yang sorang lagi. Pendiam maybe, or I donno la.
*Mungkin faktor pemikiran* dia antara cucu nenek yang paling cemerlang gemilang terbilang, mana nak cakap dengan kami yang kerdil ini -_-'
#unfriend awak dalam fb~
heh, sampai mcm tu sekali ke? dok la,. hah aku ni memandai je nak judge orang kan.
*maafkan saya.. :P
//I know he will never ever find me here~ sure? yes I'm sure!//

Actually, tragis ke korang rasa bila aku tak rapat dengan sepupu sendiri?
haah...hal ini adalah berlandaskan sebab-sebab kami yang jarang berkumpul dengan sanak-saudara. kami balik kampung setahun sekali, rapat kejap, bila tak balik setahun terus jadi awkward. Owmen, aku paling benci situasi 'awkward'.
Oh ok, aku bagi muqadimah yang sangat meleret sampai lari dari hajat aku yang pertama.
kita mula balik...

Firstly, biar aku explain sedikit the reason why I want to say this kind of speech.
ok, cenggini, he is a student of USIM yang akan buat lawatan ke korea selatan selama seminggu.
^
|
|
|
|
Ok, can you see what's going on with me. I just can't hold my feeling.
Refer to their aim program, lebih kurang macam misi berdakwah.
aku cuma tak tahu nak cakap jelly ke agar-agar ke atau apekebenda.
But seriously, I'm jelly. It was a great program, dapat berdakwah+dapat berdakwah ke negara sinun.
Haaa, jadi ini yang aku nak habaq kat hang. walaupun hang takkan pernah tahu.

Kehadapan, kebelakang, ketepi dan ketengah...
sepupu beta yang bernama Iq.. someting..
U're older 2 years than me... so, I can't speak in malay because I may use a word 'kau'
It sounds rude ^_^.
I wish, good luck with ur program. I'm proud of you since you being my cousin.
When you go to south korea, you already burn my heart :D not because I'm envious with you. You just burn my spirit to study in university, hehe chill. I know, I will never be able to study in your university because I don't have a basic in arabic language. :'( But, If I able to go to any university, I hope the university will offer the same program like this. ^_^ I love this kind of program. In the end of my words, take care //dan kalau boleh, islamkan insan yang bernama Kim Joon Myeon ye, a.k.a Suho, kalau dapat, bagi dakwah islam kat dia, awak memang sepupu saya yang terbaik// ^_^v

thats all what I want to say.
kalau tak dapat luahkan perasaan ni, pasti akan berkarat.
(but still I donno what kind of feeling, rasa jelly yang bukan dengki, tumpang rasa happy, tumpang rasa excited) //macam la aku yang nak pergi//
^_^ hah, but anyway,...lega walaupun hajat nak p berdakwah di sana telah direalisasikan oleh sepupu sendiri.
Itu la sebenarnya hajat kecil yang selama ini tersimpan di dalam hati.
actually, berdakwah kat mana-mana pun sebenarnya tanggungjawab kita sebagai seorang islam.
//hajat aku yang lapuk tu masa aku ada title 'obsession' dulu//
InshaAllah, sekarang...wherever I go, I'll make sure, Islam must be thrive. <3

InshaAllah...
Assalam...

Buka kunci rumah baru (blog baru)

\\Assalammualaikum//
~Bismillahirrahmanirrahim~


Rasa awkward bila berada di rumah baru ^_^.
untuk ke-3 kalinya aku tukar blog. *yea this is my new home
dan finally here I'm~
malas nak duk padam entri2 kat blog lama yang aku rasa banyak sangat aku cakap kosong.
jadi aku rasa lagi senang buat buku baru.

Sangat-sangat banyak sebenarnya janji-janji manis yang aku cakap.
one of the hot topic is : "ok, I'm stop knowing u, kpop"
but in fact, I can't lie to myself. seriously, you can't be a 3D or 4D or maybe 5D girl.

who am I now?
Firstly, I can't find what exactly I wish.
I take about 2 month.
Yea, work at the shoes's aquarium, was teach me a lot about life.
I take a deep breath when I know the colours of life.

//Macam berfalsafah pulak dah. ^_^//

ya..aku masih bersama perkembangan mereka, tapi its not too much like before. just more about their variety show. ^_^v
I know, as long as semua itu tidak melalaikan aku, aku terima. I own my mind. just need to avoid myself from the haters, because I hate fanwar. //enough for yesterday, I just try to be silent even I still feel it's hurt// *need to reduce this feeling. some time, slowly

-Perjuangan untuk istiqamah harus diteruskan-
-Allah is the one~~ the only one that I have, always listen to me when I'm cry, happy and even sometimes when I felt upset-

My wish for my own birthday yang dah berlalu dan yang akan datang.
-I want to be more mature. ok terima kasih ^_^

Tabarakallah.
As'salam

Contact Form